Hlavní obsah

Krajská setkání 2021: Dvoudenní program skutečně praktických informací

Letošní Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR se uskuteční ve dvou dnech v živém přenosu, a to 13. a 15. dubna 2021. Aktuální témata legislativy, dotační programy i mezinárodní spolupráce jsou na programu prvního dne jednání. Sledovat ho můžete 13. dubna od 8:30.

Živě: Krajská setkání Svazu měst a obcí ČRVideo: ČTK

 
Článek

Účast přislíbili mimo jiné zástupci ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva práce a sociálních věcí či ministerstva životního prostředí. Prostor bude i pro dotazy, které bude možné živě pokládat přes platformu SLI.DO po zadání kódu akce #KS2021.

Tematicky bude program letošních Krajských setkání Svazu měst a obcí ČR rozdělen do dvou dnů. Věnován bude oblasti finanční, zejména otázkám dotací a financování sociálních služeb. Velký prostor připadne i aktuálním legislativním změnám a jejich dopadům na činnost obcí a měst. Kromě stavebního zákona se bude mluvit o poplatku z pobytu a jeho digitalizaci, o dotačních titulech určených pro obce v roce 2021, programech územní spolupráce, organizování voleb do Poslanecké sněmovny, GDPR, aktualizaci vyhlášek atd. Zaměřit se chtějí účastníci setkání i na společensky odpovědné zadávání v projektu MPSV.

Svaz měst a obcí České republiky je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací a jeho členy jsou obce a města. Je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci, podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí, a to jak na národní, tak evropské úrovni. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy. Svaz sdružuje více než 2 700 měst a obcí a svými členy tak čítá přes 8,5 milionů obyvatel České republiky.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám