Hlavní obsah

Kraj shledal v postupu Černošic u „kauzy Babiš“ nedostatky

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský úřad Středočeského kraje v případu možného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) nerozhodl, zda Babiš je, nebo není ve střetu zájmů. Úředníci z Černošic se podle šéfa středočeského odboru přestupků Petra Fraňka dopustili chyb při posuzování přestupku.

Foto: David Taneček, ČTK

Premiér Andrej Babiš

Článek

Uvedl to ve čtvrtek server iRozhlas.cz, podle něhož to vyplývá z informací, které získal na základě informačního zákona. Celé rozhodnutí nezískal.

Krajský úřad věc vrátil před dvěma týdny černošickému úřadu. Mluvčí kraje Helena Frintová už tehdy uvedla, že věc vrátili kvůli rozporu se zákony. Černošice své rozhodnutí, proti němuž se Babiš odvolal, dosud nezveřejnily.

Právo už dříve napsalo, že úřad Babišovi udělil pokutu 200 tisíc za porušení zákona o střetu zájmů v souvislosti s údajným ovlivňováním médií v jeho svěřeneckém fondu. Franěk serveru sdělil, že jakmile bude rozhodnutí konečné, úřad ho zveřejní.

Reklama

Výběr článků

Načítám