Hlavní obsah

Krachuje další cestovka - CK Havelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V potížích se ocitla další cestovní kancelář. Její název je Česká cestovní kancelář Havelka a svá dvě prodejní místa na Kladenské a Nuselské ulici v Praze uzavřela už v pátek. Informovala o tom v pondělí Česká televize.

Článek

Česká cestovní kancelář Havelka je podle informací televize pojištěna proti úpadku a jejím klientům, kteří se momentálně nacházejí v Itálii a ve Španělsku, bude poskytnuto plnění.

O turisty v Itálii by se měla postarat Evropská cestovní pojišťovna, lidi ze Španělska by domů měla odvést ještě CK Havelka.

Jde již o druhý případ potíží malých cestovních kanceláří během krátké doby. O víkendu nechala v Chorvatsku bez zaplaceného ubytování 300 klientů cestovní kancelář Harmonie medical z Háje ve Slezsku. Její majitelku Hanu Vitečkovou opavský policejní rada od pondělí vyšetřuje pro podezření z trestných činů podvodu a zpronevěry.

Harmonie medical chce ale i nadále podnikat. Její majitelka tvrdí, že za problémy firmy mohou mimo jiné povodně z roku 1997. Tyto informace vyvěsila na dveře kanceláře. Ve svém prohlášení uvádí, že pokud se jí podaří vyřešit nynější problémy, vypraví už letos v září další zájezdy.

Podle analytiků padnou další cestovky

Analytická firma Mag Consulting informovala, že potíže mají i některé další menší cestovní kanceláře a nevyloučila krach další dvou až tří. Podle ředitele firmy Jaromíra Beránka tak podobné problémy jako klienty Harmonie Medical či CK Havelka možná čekají letos i další turisty.

Krachy menších cestovních kanceláří jsou v posledních letech zaznamenávány každou sezonu a důvodem jejich pádu bývají především finanční problémy. Krach Havelkovy firmy údajně zavinil neplánovaný výdaj na opravu rozbitého autobusu v Římě.

Reklama

Související témata:

Související články

Klienti CK Harmonie čekají na návrat domů

Oklamaní klienti CK Harmonie medical z Háje ve Slezsku, kteří uvízli v Chorvatsku bez zajištěného noclehu na celou dobu pobytu, jenž si předem zaplatili,...

Výběr článků

Načítám