Hlavní obsah

Kořistka je podle KSČM politickou mrtvolou

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda KSČM Miroslav Grebeníček soudí, že by se měla ODS bránit vážnému obvinění Zdeňkem Kořistkou, neboť to může "deklasovat" konkrétní osobnosti z vedení strany. "Grebeníček je nepodplatitelný. V minulosti se o to pokoušeli mnozí," tvrdil v pátek na dotaz Práva.

Článek

Velké peníze mu byly údajně nabízeny za změnu názvu strany, nikoliv však od spolustraníků. Za "plácnutí do vody" označil Kořistkovo vyjádření místopředseda KSČM Vojtěch Filip. Soudí, že mu šlo pouze o zviditelnění, protože jinak by musel podat trestní oznámení.

"Takové obvinění, které učinil veřejně, bez podání trestního oznámení, je podle mého soudu účet na politickou mrtvolu, kterou se tím pan Kořistka stává," prohlásil. Filip na dotaz novinářů tvrdil, že se ho v životě pokusili za jeho advokátní praxe dvakrát podplatit, kdy v "jednom případě" to oznámil policii. "To se vám stane, ale musíte se zachovat jako chlap," řekl k pokusům o podplácení.

Zdeněk Kořistka se Sněmovny dostal poté, co na svůj poslanecký mandát na počátku července rezignoval Marian Bielesz. Na rozdíl od Bielesze je označován jako loajální stoupenec vládní koalice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám