Hlavní obsah

Komunisti nepomohou svrhnout vládu. Lepší Sobotka než Nečas, tvrdí Filip

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

KSČM nepodpoří snahu opozičních stran vyslovit Sobotkově vládě nedůvěru. Šéf KSČM Vojtěch Filip ocenil některé kroky stávajícího kabinetu, odsoudil naopak pravicové vlády.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

„Nepřejeme si, aby tady znovu vládla politická strana, která prohrála volby, to znamená ODS, TOP 09 a jiní, kteří se tímto krokem chtějí dostat zpět do vládních křesel,“ prohlásil v pátek na tiskové konferenci Filip.

„Je nebezpečné, aby lidé, jako byl Petr Nečas nebo Miroslav Kalousek, kteří ničili českou ekonomiku, mohli ovlivňovat dění v České republice,“ dodal.

„Je nebezpečné, aby lidé, jako byl Petr Nečas nebo Miroslav Kalousek, kteří ničili českou ekonomiku, mohli ovlivňovat dění v České republice,“ dodal.

Naopak ocenil některé prosociální kroky Sobotkovy vlády, jíž se podle něj podařilo odstranit největší problémy předchozího pravicového kabinetu. Proto se příští úterý při hlasování o nedůvěře zdrží komunistický klub hlasování. Kancelář šéfa Sněmovny už obdržela 50 podpisů poslanců nutných pro hlasování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Opozice nemá šanci

Opoziční strany ODS, TOP 09 a Úsvit tak s největší pravděpodobností existenci vlády neohrozí. Dohromady mají jen 52 poslanců, pro vyslovení nedůvěry jich ale potřebují 101.

Opoziční strany tak reagují na středeční vyvrcholení diskuse o daňové podpoře biopaliv. Vládní poslanci nepodpořili návrh jednoho ze svých zákonodárců, který by daňovou podporu zrušil.

Opozice tvrdí, že šlo o podvod ve prospěch šéfa ANO a ministra financí Andreje Babiše, jehož Agrofert s biopalivy obchoduje.

Reklama

Související články

Nemáte šanci, vzkázal opozici Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) považuje snahu opozice vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě za plané gesto. Na druhou stranu se prý na debatu těší, byť...

Výběr článků

Načítám