Hlavní obsah

Komunisté se díky Železnému dočkali senátního klubu

PRAHA

Komunisté si v Senátu finančně polepší. Třem senátorům této politické strany se totiž podařilo s Vladimírem Železným a Jaroslavem Kubínem založit senátní klub, který musí čítat minimálně pět členů, aby mohl čerpat finanční prostředky ze společné kasy. V horní komoře parlamentu tak zůstávají již jen tři nezařazení senátoři.

Článek

Nový klub Nezařazení povede bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný. Místopředsedou bude komunistický senátor Jaroslav Doubrava. Klub, jehož členy jsou ještě komunisté Rostislav Harazin a Eduard Marykiewicz, má nárok na využívaní kvalitnějšího zázemí včetně prostor v Senátu s vlastní sekretářkou. Navíc každý měsíc získá na svou činnost bezmála 32 tisíc korun a 4420 korun na hlavu.

Klub nebyl podle informací ČTK založen na základě ideologické spřízněnosti jeho členů, ale jako účelové spojenectví. Chtějí mít pro svou činnost stejně výhodné podmínky jako ostatní senátoři - členové klubů. To potvrzují i výsledky šesti posledních hlasování jednotlivých členů nově vzniklého klubu na 11. schůzi Senátu (viz tabulka).

Jak hlasovali současní členové klubu Nezařazení na 11. schůzi Senátu
Senátor/č. hlasování*303134353637
Jaroslav Doubravaprozdržel seproprozdržel seproti
Rostislav Harazinproproproproprotiproti
Eduard Marykiewiczproproproprozdržel seproti
Vladimír Železnýproprotizdržel seprotipropro
Jaroslav Kubínprozdržel sezdržel sezdržel sepropro
* číslo hlasování a návrh (výsledek)
37 Vládní návrh na vyslovení souhlasu s ratifikací Dohody mezi Vládou ČR a Vládou SRN o přechodném pobytu příslušníků ozbrojených sil ČR a SRN na území druhého státu - dát souhlas k ratifikaci (Přijato)
36 Informace Vlády ČR o vojenských cvičeních jednotek a štábů Armády ČR se zahraničními partnery na území ČR i mimo něj za období duben-červen 2003 vzít na vědomí (Přijato)
35 Návrh zákona, kterým se pro léta 2004,2005 a 2006 stanoví mimořádná opatření při určování výše platu a některých náhrad vydajů spojených s výkonem funkce představitelů státní moci - schválit (Přijato)
34 Návrh zákona, kterým se pro léta 2004,2005 a 2006 stanoví mimořádná opatření při určování výše platu a některých náhrad vydajů spojených s výkonem funkce představitelů státní moci - schválit (Přijato)
31 Návrh zákona, kterým se pro léta 2004,2005 a 2006 stanoví mimořádná opatření při určování výše platu a některých náhrad vydajů spojených s výkonem funkce představitelů státní moci - schválit (Přijato)
30 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony - schválit (Přijato)
Zdroj: Senát

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám