Hlavní obsah

Koho budou volit zpěvák Gott, biker Kulhavý nebo lékař Hnízdil

Právo, Novinky, Sport.cz, daz, val
Praha

Server Novinky.cz se před volbami ptá osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídal zpěvák Karel Gott, biker Jaroslav Kulhavý a lékař Jan Hnízdil. Se svými názory přispěli v anketě i další občané.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott má ve volbách svého favorita, jeho jméno ale tají.

Článek

 Karel Gott – zpěvák, 37násobný vítěz ankety Zlatý slavík

Nikdy jsem veřejně nejmenoval toho, koho budu volit. To jsem nikdy neudělal ani náznakem. Samozřejmě mám ale svého jasného favorita. Myslím, že ta osoba něco dokázala. V politice zatím moc ne, ale je to velmi úspěšný člověk. Ten, kdo umí dát dohromady velké věci, ten může dát dohromady i stát. Je to ale jen můj názor.

Jan Hnízdil – lékař věnující se psychosomatické medicíně

Foto: Petr Horník, Právo

Říká o sobě, že není zázračný lékař.

Politikům, kteří chtějí, abychom se jim odevzdali, ukazují na vnější příčiny problémů a slibují, že zavedou fungující stát, zatočí s korupcí a zajistí nám zdravotní péči a klidné stáří, nevěřím ani slovo. Žádný politik za nás nic neudělá, pokud nezačneme každý sám u sebe. Od voleb nic nečekám. Pravděpodobně volit nepůjdu. Oslovit mne může jedině bilboard, na němž bude stát: „Vůbec nic vám neslibuji. Nic za vás neudělám. Čeká nás velká společenská změna. Zvládnout ji můžeme, jen když budeme držet při sobě, chovat se slušně a spolupracovat.

Jaroslav Kulhavý – cyklista, olympijský vítěz z LOH Londýn 2012

Foto: Petr Horník, Právo

Tisková konference firmy Specialized k nasledující sezoně bikera Jaroslava Kulhavého.

K volbám určitě půjdu, ale teď ještě nejsem stoprocentně rozhodnutý, komu dám hlas. Zatím mám tři strany, nad kterými váhám: ODS, ANO a TOP 09. Ještě mám čas, abych to trošku prostudoval, rozhodnu se na poslední chvíli. Ale jednoznačně chci, aby vyhrála pravice.

Vyrazili jsme do pražských ulic, abychom se zeptali, koho budou lidé volit.

Anketa v ulicích PrahyVideo: Novinky

Reklama

Související články

Pankáč Karel před volbami vyrazil k holiči

TOP 09 ve středu představila další část předvolební kampaně a spustila web odkazující na motiv předsedy Karla Schwazenberga coby agenta 009. Ten „verbuje“...

Výběr článků

Načítám