Hlavní obsah

Koho budou volit Fero Fenič, Vladimír Železný nebo Karel Nešpor

Právo, Novinky, val, míš
Praha

Novinky.cz se před volbami ptají osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídali režisér a producent Fero Fenič, politik a podnikatel Vladimír Železný a lékař Karel Nešpor.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladimír Železný

Článek

Vladimír Železný – podnikatel, bývalý europoslanec a bývalý ředitel TV Nova

Tentokrát bych určitě volil ODS. Zejména poté, kdy se lídrem kandidátky stala Miroslava Němcová. Je střídmá, důvěryhodná a o jejích postojích nemám sebemenší pochybnosti. Byla by to i dobrá protiváha současnému prezidentu a také všem možným politickým turistům, kteří se opět vynořili v podobě různých stran a bloků.

Karel Nešpor – lékař, primář oddělení závislostí Psychiatrické léčebny Bohnice

Foto: Petr Horník, Právo

MUDr. Karel Nešpor,primář protialkoholické léčebny v Bohnicích

Volič to má těžké. Neví totiž, jak je ta která volební kampaň financována. I tak je jasné, že za neprůhlednými účty některých stran jsou peníze z alkoholu, tabáku a hazardu. Takovým partajím hlas určitě dávat nebudu.

Fero Fenič – režisér a producent

Foto: Petr Horník, Právo

Ředitel Febiofestu Fero Fenič

Přiznám se, že nejraději bych nevolil. Už nemám bezvýhradní důvěru k žádné straně, všechny by potřebovaly obrodu. Ale hrozí, že čím více ze čtyřiadvaceti kandidujících stran se dostane do parlamentu, tím menší bude schopnost naší zemi vládnout. Tím také ještě víc posílí prezident.

Proto nevidím jiné řešení než podpořit a nerozmělňovat dva silné protipóly – levici a pravici. Bez nich dnes v Evropě neexistuje žádný demokratický stát a nejde naplnit ideály demokracie. Východiskem tedy není nevolit, a tím posílit hlas minulosti nebo fanatiků, ale vybrat si mezi nejsilnější levicovou nebo pravicovou stranou. Za ty dnes považuji ČSSD a TOP 09 a moje volba bude z toho vycházet.

Na dotaz, koho budou volit a proč, odpovídali Novinkám také lidé v Pardubicích.

Volební anketa z PardubicVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám