Hlavní obsah

Kocourkův nástupce je stále záhadou, Klaus ho jmenuje ve středu

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus oznámil, že ve středu jmenuje nového ministra průmyslu a obchodu. Záhadou stále zůstává, koho mu premiér Petr Nečas (ODS) na jmenování do funkce navrhl. Nečasovo rozhodnutí je pro jmenování klíčové, zatím se však o nástupci Martina Kocourka (ODS) hovoří po kuloárech v souvislosti s několika jmény.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus s premiérem Petrem Nečasem (ODS)

Článek

Jasno by mělo být podle hradního mluvčího Radima Ochvata kolem 11:00, kdy hodlá prezident nového ministra představit. Do té doby bude pouze jisté, že ministr bude z řad ODS či jí blízkých kruhů. V 11:30 nového ministra uvede Nečas oficiálně do funkce.

Nečas dosud neřekl nic určitého, pouze novináře ujišťoval, že má svou představu. V kuloárech dosud hlasitě zazněla čtyři jména potenciálních ministrů. S poslancem Michalem Doktorem premiér osobně o jeho možném angažmá jednal.

Hovoří se též o předsedovi poslaneckého klubu ODS Zbyňku Stanjurovi nebo o šéfovi Nečasových poradců Martinu Římanovi (ODS), který si už funkci vyzkoušel za vlády Mirka Topolánka (ODS). [celá zpráva]

Ve hře je ale také jihočeský vicehejtman Martin Kuba, jehož pozice v ODS se o víkendu upevnila, když byl regionálním sněmem opětovně zvolen do čela jihočeské organizace ODS. [celá zpráva]

Kocourek podal demisi minulý týden poté, co se mu nepodařilo vysvětlit, jak jeho matka přišla k 16 miliónům. Přiznal se, že peníze jsou jeho a pokoušel se je „odklonit“ před svou manželkou, která se s ním rozváděla. Případ vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám