Hlavní obsah

Kocourková jde do boje o exmanželovy milióny

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá manželka exministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS) Olga se po několikadenní odmlce přece jen odhodlala bojovat o část z šestnácti miliónů korun, které před ní v roce 2008 její tehdejší muž „odklonil“ na účet své matky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS)

Článek

Kocourková už dříve v médiích uvedla, že o těchto penězích nic nevěděla, když s manželem v rámci rozvodu uzavírala před více než třemi lety společné majetkové vypořádání. V pondělí ale naznačila, že si exmanželovo zatajení nenechá líbit.

„Dnes (v pondělí) bylo učiněno rozhodnutí a věc byla předána mému právnímu zástupci s tím, aby zahájil příslušné úkony,“ napsala Kocourková Právu v SMS.

Na opakované dotazy, jaké kroky má vlastně její právní zástupce učinit, však už nereagovala a telefon opakovaně nezvedala.

Podle advokátky Kláry Slámové, která v rámci své praxe řeší i rozvody a majetková vyrovnání, má Kocourková fakticky tři možnosti, jak právně postupovat. První je trestní oznámení na exmanžela kvůli podezření, že se Kocourek snažil svou manželku podvést. „To bych určitě podala,“ řekla Právu Slámová.

Další variantou je podle ní občansko-právní žaloba na náhradu škody a třetí rovněž žaloba k soudu na vydání bezdůvodného obohacení.

V zádech exmanželka i policie

„V souvislosti s tím samozřejmě může podat k soudu i návrh na vydání předběžného opatření, aby on (Kocourek) nemohl nakládat s majetkem, protože jde o vysokou částku,“ podotkla Slámová.

Znovuotevřít samotné majetkové vypořádání manželů však prý už nejde, uplynula totiž tříletá lhůta od okamžiku, kdy si Kocourkovi společný majetek rozdělili.

Kocourek tak nyní bojuje hned na několika frontách. Kromě protivníka v podobě exmanželky Olgy jej má v hledáčku také protikorupční policie. Její detektivové zjišťují, odkud bývalý ministr tak velké peníze vzal a proč je schoval na matčin účet. Kocourek už byl kvůli tomu podávat na policii vysvětlení.

Anketa

Je správné, že exmanželka Martina Kocourka žádá část "odkloněných" peněz?
ano, ať peníze dostane, pokud jí náleží
93,7 %
ne, měla by to nechat být, když je majetkové vypořádání uzavřeno
6,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10880 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám