Hlavní obsah

Klub ČSSD chce opustit další poslanec, strana o tom neví

Právo, Novinky, trj, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec Miloš Melčák zřejmě opustí klub ČSSD. Poslanec sociální demokracie Antonín Seďa potvrdil Právu, že se Melčák k tomuto kroku chystá. Žádný z dalších poslanců ČSSD ale o Melčákově rozhodnutí neví. Hlavou vrtí i jeho asistenti. Svůj záměr pro server aktuálně.cz zdůvodnil poslanec atmosférou ve straně. Klub už v říjnu opustil Michal Pohanka.

Článek

"Nerad bych se vyjadřoval k něčemu, co vlastně ještě není autentickou, Milošem Melčákem potvrzenou zprávou," řekl Právu ve čtvrtek v 18 hodin místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, který je rovněž poslancem za Zlínský kraj. "Telefonoval jsem mu na mobil, ale není dostupný. Naposled jsem s ním mluvil ve středu, kde jsme rozebírali možnosti získání dotací pro Zlínský kraj. O tom, že by měl záměr vystoupit z poslaneckého klubu, nepadlo ani slovo. Předpokládám, že ho v pátek potkáme na mimořádném jednání sněmovny, kdy se má jednat o Zákoníku práce," uvedl Škromach.

"Jednání Sněmovny je svoláno na devět hodin, možná už hodinu předem by se mělo sejít grémium poslaneckého klubu, kam by měl Miloš Melčák rovněž dorazit," doplnil ve čtvrtek v 18 hodin místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Josef Smýkal.

Melčák zatím odchod neoznámil, podle kolegy se k tomu chystá

"S kolegou poslancem Melčákem jsem mluvil asi před dvěma hodinami. Ptal jsem se ho, zda již oficiálně podal oznámení o vystoupení z klubu, řekl mi že ne, že se k tomu chystá," řekl Právu po 14. hodině poslanec, stranický kolega ze Zlínského kraje Antonín Seďa.

"S Milošem Melčákem se mi dnes ještě nepodařilo spojit, takže o jeho současných krocích nevím," uvedl předseda krajského výkonného výboru ČSSD Zlínského kraje Petr Navrátil.

Miloš Melčák

Narodil se 19. dubna 1939 ve Zlíně.

Vystudoval Fakultu strojní VUT v Brně, kde později působil jako pedagogicko-vědecký pracovník. V letech 1963-1994 pracoval ve zlínských Závodech přesného strojírenství.

Členem ČSSD se stal v březnu 1991. V letech 1994 až 2002 byl v zastupitelstvu Zlína. V roce 1996 se na dva roky stal poslancem.

V roce 2002 se stal znovu poslancem a mandát obhájil i v letošních volbách.

Ve straně patří mezi příznivce bývalého předsedy strany Miloše Zemana.

V prosinci oznámil, že odchází z poslaneckého klubu ČSSD kvůli údajnému nátlaku a zastrašování.

Melčák je ženatý a má tři děti.

"Naposled jsem s ním hovořil v sobotu na naší okresní konferenci. Tam jsme přijali na jeho návrh usnesení, v němž se odmítají předčasné volby a podmiňovací věta o tom, že jestli se nepodaří dojednat slušné dohody o podobě vlády, má ČSSD odejít do opozice," řekl Navrátil. "Miloš Melčák seděl vedle mě, bavili jsme se o spoustě věcí. Působil jako vždy zcela klidně a vyrovnaně, hovořil velmi uvážlivě. O poslaneckém klubu, či záměru ho opustit, nepadlo jediné slovo, vůbec na to nepřišla řeč," dodal Navrátil. 

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek: Poslanec Pohanka je možná vydírán

Předseda ČSSD Jiří Paroubek prý má indicie, že poslance Michala Pohanku možná vydírají bezpečnostní složky, nebo že jeho odchod má být výměnným obchodem ODS....

Paroubek couvl, nežádá už Pohankův mandát

Poslanec Michal Pohanka, jenž ve středu vystoupil z klubu ČSSD i ze strany, se v pátek objevil ve Sněmovně. Setkal se s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem, který...

Výběr článků

Načítám