Hlavní obsah

Klaus večeřel se Stapletonem

Novinky, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezidentský kandidát Václav Klaus v pondělí povečeřel v restauraci V zátiší na Betlémském náměstí s americkým velvyslancem Craigem Stapletonem. Jejich setkání zprostředkovalo Americká obchodní komora v Praze. Týž den Klaus v rozhovoru pro Právo odmítl zjednodušené viděni irácké krize.

Článek

"Náš prezident se vyjádřil velmi jasně," odpověděl Stapleton na otázku Práva, jak vnímá Klausův názor. "Vítáme každou příležitost, abychom si s vysokými českými politiky vyměnili názory na tuto otázku," doplnil.

"Ano, budeme hovořit i o Iráku. Nebudu svůj postoj měnit. Zastávám názor že tuto krizi je třeba posuzovat realisticky," potvrdil Klaus.

Myšlenka setkání se nicméně zrodila už minulý týden - poté, co Stapleton ve čtvrtek v projevu na českém ministerstvu zahraničí ostře kritizoval podnikatelské prostředí v ČR zatížené korupcí. "Řekl jsem to jako přítel této země. Proto, aby korupce byla vymýcena pro její dobro," řekl Stapleton Právu.

Klaus vyslovil podiv nad tím, že se taková tvrzení najednou objeví v projevu, když při setkáních a jednáních nezaznívají. Připomněl, že se s velvyslancem Stapletonem setkal právě minulý čtvrtek ráno.

V úterý vydají Klaus a Stapleton o svém setkání komuniké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám