Hlavní obsah

Klaus si ve volbě věří a chce, aby byla férová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus doufá, že únorová prezidentská volba bude férová a strany nebudou kontrolovat v tajné volbě, jak kdo hlasuje. Věří, že v souboji s Janem Švejnarem zvítězí. Řekl to v rozhovoru pro TV Nova.

Článek

„Jsem celoživotní optimistický sportovec, který se rve až do poslední chvíle,“ řekl Klaus.

Doplnil, že si přeje, aby "i letošní volby byly do té míry férové, jako byly volby před těmi pěti lety. Já nepotřebuji víc." Nepřeje si, aby strany kontrolovaly své zákonodárce jak hlasují.

S Paroubkem politika zhrubla

Klaus se během rozhovoru, v němž bilancoval uplynulých pět let ve funkci, opřel do expremiéra a šéfa opoziční ČSSD Jiřího Paroubka.

„Příchod pana Paroubka znamenal zostření politiky, mluví se o jejím zhrubnutí," řekl. Narážel například na snahu tehdejšího předsedy vlády omezit prezidentu zahraniční cesty v případě, že na nich nebude mluvit stejně jako vláda. "Ambice dirigovat, kam prezident jet může a kam nemůže, byla nefér a taky z ní nic nebylo," řekl.

Nelichotil ani exministru spravedlnosti Pavlu Němcovi v kauze katarského prince. Ten byl v ČR obviněn ze zneužívání dívek a ministr Němec pomohl jeho vydání do Kataru, kde nebyl nikdy potrestán. "Veřejnost o tom měla velké pochybnosti, k tomu bych já dodal: já taky," řekl Klaus.

Reklama

Související články

Katarský princ odletěl z Česka

Letadlo s katarským princem as-Sáním odstartovalo v úterý odpoledne z pražské Ruzyně. Princ byl předán katarským úřadům, které by měly dokončit vyšetřování...

Výběr článků

Načítám