Hlavní obsah

Klaus se cítí lépe, čekají ho další vyšetření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus, který je od pondělí hospitalizován v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, se již cítí lépe. Členové lékařského konzilia pokračují v komplexním vyšetření prezidentova zdravotního stavu. Propuštěn by měl být na konci tohoto týdne.

Foto: E-MINCE numismatika

Oficiální zlatá olympijská mince vydaná Britskou královskou mincovnou.

Článek

Klaus se rozhodl zůstat v nemocnici po vyšetření kvůli bolesti kloubů i celkové únavě po nabitém pracovním programu. "Prezident je na tom podstatně lépe, vstal, je veselejší," popsal momentální zdravotní stav hlavy státu ředitel nemocnice Martin Holcát.

Klaus podle něj během dneška absolvuje další radiodiagnostická, biochemická a hematologická vyšetření a testy. "Zdravotní stav prezidenta se podstatně zlepšuje, i subjektivně se cítí mnohem lépe, bolesti ustupují," dodal ředitel tiskového odboru prezidentské kanceláře Petr Hájek.

O prezidenta se stará jedenáctičlenný tým lékařů v čele s náměstkem ředitele nemocnice pro léčebnou péči Pavlem Horákem. Členem konzilia je i ošetřující lékař Jan Haber, internista v oboru hematologie, a další odborníci v oborech revmatologie, biochemie, neurologie, gastroenterologie (obor zabývající se výzkumem a léčbou chorob trávícího ústrojí) či imunologie.

Reklama

Výběr článků

Načítám