Hlavní obsah

Klaus podle Filipa oddaluje setkání s komunisty kvůli volbám

– PRAHA

Zatímco s delegacemi KDU-ČSL, ODS a ČSSD se už prezident Václav Klaus postupně sešel, aby s nimi projednal postup při sestavování nové vlády, na zástupce KSČM zřejmě přijde řada až příští týden. Podle šéfa komunistů Vojtěcha Filipa prezident setkání oddaluje schválně kvůli volbám.

Článek

Ve čtvrtek dorazí na Hrad zelení. Třetí nejsilnější strana, KSČM, přijde na řadu zřejmě až v úterý, tedy po první části voleb. Termín se sice domlouval na pátek dopoledne, v první den senátních a komunálních voleb, ale ten den prezident odlétá na summit EU do finského Lahti.

"Zřejmě dojde ke schůzce až příští týden. Asi to protahuje schválně kvůli volbám, protože může říci, že ještě nedokončil konzultace s politickými stranami. Tomu já rozumím, proč to dělá," řekl v úterý na dotaz Práva šéf Vojtěch Filip.

Mluvčí prezidenta Petr Hájek Právu potvrdil, že k dohodě zatím nedošlo, ale důvodem je, že se Filip zúčastňuje volební kampaně. KSČM původně navrhovala úterý a pátek. Klaus bude v neděli a v pondělí zase v Budapešti, kde se zúčastní 50. výročí oslav maďarské revoluce.

Reklama

Související články

Klaus byl k velké koalici velmi zdrženlivý

Prezident Václav Klaus se na Hradě sešel se špičkami ODS v čele s předsedou strany Mirkem Topolánkem. Klaus uvedl, že neprosazuje vytvoření velké koalice mezi...

Výběr článků

Načítám