Hlavní obsah

Klaus nastoupí do institutu Cato. Těšíme se na tohoto mistra svobody, říká jeho šéf

Americký Institut Cato, se kterým bude prezident Václav Klaus spolupracovat poté, co mu za týden vyprší jeho prezidentský mandát, se na odstupující českou hlavu státu těší. Šéf institutu John Allison jej dokonce nazval mistrem svobody.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Podle Allisona Klaus dokázal, že neochvějná víra ve volný trh spolu se silnými vůdcovskými rysy může vymanit některou ze zemí z okovů komunismu. "Těšíme se na úzkou spolupráci s tímto mistrem svobody," řekl Allison na webu institutu.

Český prezident podle webu písemně ujistil institut, že spoluprací s ním je "skutečně poctěn".

Klaus bude v institutu 11. března vést akci nazvanou Evropská krize pokračuje: žádné řešení v dohledu, uvádí také web institutu.

Institut Cato se zabývá otázkami svobodného trhu, svobody a hospodářské politiky. Myšlenkový trust byl založen Murrayem Rothbardem, Edem Cranem a Charlesem Kochem pod názvem Nadace Charlese Kocha v roce 1974. O dva roky později se přejmenovala na ´Cato Institute´. Finance získává od svých zakladatelů a dalších nadací a institucí. V roce 2011 institut působil s rozpočtem 23,6 miliónu dolarů (asi 453 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám