Hlavní obsah

Klaus napsal matce Terezy, aby se dohodla s otcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus zaslal dopis Markétě Smutné, matce malé Terezy, která byla rozhodnutím soudu umístěna na psychiatrii v Motole a poté poslána do léčebny Olivův dům v Říčanech. Smutná v poslední době poslala hlavě státu dva dopisy, ve kterých žádala pomoc v řešení problémů kolem své dcery.

Článek

"Určitě si i já přeji, aby dnešní stav skončil a aby Vaše dcera mohla žít život normálního dítěte. I já jsem připraven k tomu přispět, ale já určitě nejsem 'na tahu'," píše v dopise prezident.

Zároveň dodává, že postup státních orgánů v následujících dnech nebude o nic příznivější. Jediným řešením je, že by se Smutná měla dohodnout s otcem dítěte.

"Nevím, bude-li to v budoucích týdnech či měsících stát umět vyřešit lépe, než jak to řešil dosud. Myslím, že jedinou možností je, abyste se - v zájmu Terezky - přece jen pokusili dohodnout s jejím otcem, jakkoli je to jistě těžké. Ne abyste se dohodli o sobě, to možná nejde, ale abyste se dohodli o Terezce," stojí v dopise. 

Nyní je dítě v léčebně Olivův dům u Říčan. Obvodní soud pro Prahu 8 zamítl minulý týden žádost matky, aby byla její dcera svěřena znovu do péče s tím, že ji pošle na dětský tábor.

Reklama

Související témata:

Související články

Tereza by mohla zůstat bez matky měsíce

Desetiletá Tereza, která byla nejdříve soudem poslána na psychiatrii do pražské nemocnice Motol a pak do léčebny u Říčan, by se nemusela vrátit domů ještě...

Výběr článků

Načítám