Hlavní obsah

Každý ví, že jsem zakládal ODS, naznačil Klaus svou volbu

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

Jako první zavítal bezprostředně po 14. hodině do volební místnosti v Praze 8 prezident Václav Klaus. Prezident řekl, že neměl těžkou volbu při rozhodování, komu dá v druhém kole senátních voleb v Praze 8 hlas, a naznačil, že podpořil senátorku Danielu Filipiovou (ODS), nikoli poslance a místopředsedů KSČM Jiřího Dolejše.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Václav Klaus ve volební místnosti

Článek

"Volby jsou intimní záležitostí, ale každý ví, že jsem zakládal ODS a že jsem byl hlavním tahounem toho, abychom se zejména v ekonomické oblasti zbavili komunismu a komunistického dědictví. Myslím, že se docela dá hádat, koho jsem volil," řekl po odchodu z volební místnosti novinářům.

Prezident se vrátil ke svému proslovu pro Konfederaci politických vězňů, ve kterém kritizoval vládní strany za to, že neuznaly svoji prohru. "Nemyslím si, že ty volby někdo vyhrál, spíše si myslím, že ty volby někdo prohrál. A nikde jsem neviděl, že by ty strany, které volby vyhrály, měly tak mimořádný volební program, který by si každý z občanů ČR pečlivě prostudoval, byl jím oslněn a rozhodl se, že teď půjde volit, že ho teď přesvědčily," podotkl s tím, že neprobíhala mimořádná kampaň.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Podle Klause sociální demokraté a komunisté ani nepřišli s charismatickými lídry, kteří svým šarmem oslňují každého voliče. "Viděl jsem absenci i na druhé straně, a to je pro mě pravá příčina toho, jak minulý týden dopadly volby," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám