Hlavní obsah

Kauzu justiční mafie musel soud odročit

Praha

Vrchní soud v Praze musel v úterý odročit odvolací jednání o justiční mafii. Nevyžádal si zproštění mlčenlivosti pro státní zástupkyni Zlatuši Andělovou, kterou chtěl znovu vyslechnout. Původní zproštění mlčenlivosti se týkalo jen řízení před soudem prvního stupně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marie Benešová před zahájením soudního jednání

Článek

V kauze takzvané justiční mafie proti sobě stojí někdejší Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová a několik představitelů tuzemské justice, kteří se jejím výrokem cítí poškozeni.

Omluvy se domáhají například nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká, její náměstek Karel Černovský, bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec a soudce Nejvyššího soudu Pavel Kučera.

Benešová o nich v prosinci 2007 v pořadu Českého rozhlasu řekla, že fungují jako zákulisní justiční mafie, která se justici snaží plně ovládnout, aby sloužila zájmu vládnoucí garnitury, a že se snaží ovlivňovat kauzy v zákulisí.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud zamítl žalobu v kauze tzv. justiční mafie

Středočeský krajský soud v pondělí už podruhé rozhodl v kauze tzv. justiční mafie. Žalobu zamítl. Zástupci justice v čele s nejvyšší státní zástupkyní Renatou...

Výběr článků

Načítám