Hlavní obsah

Karolína Peake jde už potřetí za Zemanem

– Praha
Právo, jov

Prezident Miloš Zeman dnes odpoledne na Hradě přijme vicepremiérku Karolínu Peake. Pozoruhodné je, že to je potřetí v krátkém čase, kdy bude Zeman s Peake hovořit.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake (LIDEM)

Článek

Informaci, že se chystá potřetí za prezidentem, včera Peake na dotaz Práva potvrdila. Nechtěla však prozradit jakékoliv podrobnosti, včetně toho, o čem bude se Zemanem hovořit.

Vzhledem k aktuální politické krizi je ale zřejmé, že se řeč povede především na téma jejího řešení. Zeman plánuje veřejně prozradit, jak bude postupovat ve věci nové vlády, v úterý odpoledne.

Prezident s Peake poprvé hovořil mezi čtyřma očima na Hradě ve středu 5. června. A poté v pondělí 17. června na zámku v Lánech. Vicepremiérka byla první, s kým Zeman jednal poté, co premiér Petr Nečas (ODS) podal demisi.

Během prvního jednání si prezident s Peake notoval na téma zavedení majetkových přiznání. Zeman dal jasně najevo, že zatímco na stranu LIDEM, kterou Peake vede, si zachovává kritický názor, u vicepremiérky je situace opačná. „Pan prezident nezměnil svůj názor na stranu LIDEM, ale to nic nemění na tom, že osobní sympatie tam jsou,“ uvedla Peake po schůzce na Hradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám