Hlavní obsah

Kandiduji kvůli Zemanovu dobrému jménu, vysvětlil Topolánek

• Aktualizováno
Novinky, jas

Mirek Topolánek v úterý popsal motivy, které ho vedly k rozhodnutí kandidovat na post prezidenta. Sám se označil za „demokratického, silného a politického kandidáta”, který hodlá zakopávat příkopy.

Záznam: TK Mirka Topolánka k jeho prezidentské kandidatuřeVideo: Novinky

 
Článek

Poslední kapkou, která jej přivedla ke kandidatuře, byla podle něj společná konference prezidenta Miloše Zemana a lídra ANO Andreje Babiše v Lánech. Připodobnil ji ke skečům skupiny Monthy Python.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman (vlevo) pověřil předsedu ANO Andreje Babiše jednáním o sestavení vlády.

Topolánek chce, aby byl Zeman zapsán v historii jako člověk, který přivedl ČR do NATO, a nikoliv jako někdo, kdo znásilňoval ústavní zvyklosti.

Země je rozdělena

Topolánek připomněl, že ČR je rozdělena na nesmiřitelné tábory, což podle něj vyžaduje změnu i odvahu změnu provést.

„Jsem schopen dávat lidem naději, ty lidi pro něco nadchnout a zasypávat příkopy,” uvedl Topolánek. Za svou největší výhodu označil to, že si již vším prošel v pozici premiéra, ví proto, nač si dávat pozor  a čeho se vyvarovat.

Proto, aby předešel dotazům, odmítl Topolánek možnost amnestie pro svého někdejšího spolupracovníka Marka Dalíka. Ten v pondělí nastoupil do vězení v souvislosti s podvodem při nákupu obrněnců pandur pro českou armádu. [celá zpráva]

Někdejší premiér za ODS není kandidátem žádné strany, nicméně podle představitelů občanských demokratů je vhodným kandidátem, který by mohl rozetnout mocenský tandem stávajícího prezidenta Miloše Zemana a lídra ANO Andreje Babiše.

Babiš obratem označil Topolánka za „nejzkorumpovanějšího premiéra”. [celá zpráva]

Více informací o volbě prezidenta ČR 2018 najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám