Hlavní obsah

Jurečka: Čekal jsem, že se předvolební kampaň na fungování koalice projeví později

– Praha
Novinky, zpe

Hádky a ostrá slova ve vládní koalici jsou s blížícími se krajskými a senátními volbami čím dál častější. První místopředseda KDU-ČSL a šéf resortu zemědělství Marian Jurečka ve středu při příchodu na koaliční radu prohlásil, že čekal, že vliv předvolební kampaně se na fungování koalice projeví až příští rok. Emoce by se podle něj měly držet na uzdě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zemědělství Marian Jurečka

Článek

Obvinění ze zlobbování, lhaní nebo video parodie. To všechno se odehrálo během posledních dvou týdnů mezi koaličními partnery ČSSD, hnutím ANO a lidovci.

„Každá z koaličních stran vzájemně soutěží o určitou skupinu voličů. Ale já osobně jsem čekal, že vliv volební kampaně se na fungování koalice projeví, ale o rok později,“ řekl novinářům Jurečka. Příští rok na podzim totiž čekají Českou republiku volby do Sněmovny.

Jurečka podotkl, že je nepříliš pozitivním překvapením, že krajské a senátní volby tak výrazně vstupují do komunikace uvnitř koalice.

Bělobrádek parodoval Babiše

„Byl bych rád, kdybychom všechny ty emoce a nervy dokázali udržet na uzdě, ať už jde o silná vyjádření nebo o různá videa a vzkazy na adresu koaličních partnerů,“ snažil se mírnit napětí v koalici.

Naposledy to byl ale právě lidovecký předseda Pavel Bělobrádek, kdo se strefoval do ministra financí Andreje Babiše (ANO). V krátkém snímku s názvem Pavlova cukrárna parodoval nový pořad šéfa státní kasy Babišova kavárna. Jurečka to hájil s tím, že se lidovci cítili nařčeni z toho, že jsou lháři, a proto se takto bránili. [celá zpráva].

Upoutávka na Babišovu kavárnuVideo: Hnutí ANO

Související téma:

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám