Hlavní obsah

Ještě to nekončí. Hory bude zasypávat sníh až do čtvrtka, varovali meteorologové

• Aktualizováno

Silné sněžení a riziko tvorby sněhových jazyků budou na většině území s výjimkou Moravy a Slezska pokračovat i ve středu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý upřesnil výstrahu, podle níž by v horských oblastech na severu a severozápadě republiky mohlo celkem připadnout až půl metru sněhu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 8.1.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Výstraha před novou sněhovou pokrývkou nově platí výhradně pro polohy nad 700 metrů nad mořem, před sněhovými jazyky výhradně pro polohy nad 600 metrů nad mořem,” uvedli meteorologové.

„Ve studeném vzduchu se budou tvořit četné sněhové přeháňky, na horách i trvalejší sněžení,” uvedli meteorologové, podle nichž v Jeseníkách a Beskydech napadne do středečního rána mezi 10 a 25 centimetry nového sněhu.

„Na horách v Čechách, zejména na severozápadě a severu, bude vydatně sněžit i během středy a noci na čtvrtek a do čtvrtečního rána napadne celkově 20 až 50 centimetrů nového sněhu,” upozornili meteorologové.

Až do půlnoci zůstává v platnosti i varování před silným větrem. [celá zpráva]

Přechod srážek 8.1.2019 Video: chmi

V důsledku kombinace větru a sněhu se od vyšších poloh budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. Zatímco na Moravě a ve Slezsku hrozí tvorba sněhových jazyků do středečního rána, na zbytku území až do středečního večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám