Hlavní obsah

Jaro začíná. Slunce si ale neužijeme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí přesně v 11.28 začíná astronomické jaro a ve srovnání se sychravou a deštivou nedělí to bude, co se počasí týká, příjemná změna. Teploty vzrostou, polojasná obloha ale moc dlouho nevydrží, od poloviny týdne se opět ochladí a zatáhne. Nejasný výhled na víkend pak jen potvrzuje, že vcházíme do aprílového období, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

pondělí by po relativně teplém ránu mělo během dopoledne začít ubývat oblačnosti a teploty odpoledne stoupnou na 10 až 14 stupňů. Bude polojasno až oblačno beze srážek.

I v úterý ráno se teploty udrží celkem vysoko, a to mezi 9 až 5 stupni, odpoledne pak vyšplhají na 12 až 16 stupňů. Potom ale přijde od západu studená fronta a večer bude opět pršet na většině území. Na vrcholcích Krkonoš a Krušných hor bude padat mokrý sníh.

Od středy se zatáhne

Středa proprší, studená fronta se bude vlnit a přecházet jen pozvolna,“ uvedla Honsová. Po celý den bude zataženo s deštěm, který večer v Čechách přejde v přeháňky. Na vrcholcích hor od nadmořské výšky 1100 metrů budou srážky sněhové. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 stupně, odpolední vystoupí jen na 7 až 11. Vítr bude zesilovat a měnit se na severovýchodní.

Studené proudění bude slábnout během čtvrtka, kdy ještě bude převládat oblačno až zataženo. Teploty po ránu zůstanou mezi 6 až 2 stupni, odpolední vyšplhají na 10 až 14.

pátek můžeme opět očekávat převážně velkou oblačnost, ranní teploty mírně stoupnou na rozmezí 7 až 3, odpoledne se pak můžeme těšit na 12 až 16 stupňů.

Předpovědi na víkend se liší

Předpověď na víkend zatím není úplně jasná. „Podle globálních modelů přijde ochlazení, po ránu teploty kolem -2 stupňů, odpoledne do 10 stupňů. Evropský model naproti tomu ale dává polojasno a teploty kolem 16 stupňů,“ odhalila Honsová s tím, že je to známka přicházejících tradičních aprílových obratů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám