Hlavní obsah

Jarní víkend se nekoná, bude pršet

Novinky, Jaroslav Soukup

Ačkoliv ještě počátkem týdne očekávali meteorologové na víkend počasí s minimem srážek a příjemnými jarními teplotami, na jasnou oblohu si budou Češi muset počkat až na příští týden a počátek dubna. To se teploty dostanou až k 15 stupňům a ubýt by mělo též oblačnosti.

Článek

"Víkend bude teplý, ale oblačný," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. "Zatímco pátek bude ještě teplotně podprůměrný, v sobotu se již dočkáme průměrné teploty kolem sedmi stupňů, což odpovídá hodnotám, které jsou v tomto období obvyklé," doplnila Honsová.

Ranní teploty se budou v sobotu pohybovat mezi pěti a jedním stupněm Celsia. Meteorologové očekávají velkou proměnlivou oblačnost, zejména v Čechách bude oblačno až zataženo s občasným deštěm, na Moravě by mělo pršet pouze ojediněle.

Od jihu k nám však již bude proudit teplý vzduch, takže denní teploty budou v Čechách šplhat až ke třinácti stupňům, na jihu Moravy dokonce až k šestnácti. Srážky by i na horách měly být smíšené. Na východě republiky bude foukat čerstvý vítr, který může v nárazech dosahovat až rychlosti 20 metrů za sekundu.

Neděle bude zatažená, na většině území lze očekávat déšť, v nejvyšších polohách hor srážky sněhové. Ranní teploty očekávají meteorologové mezi šesti a dvěma stupni, denní šest až deset.

Duben přinese změnu

Počátkem příštího týdne se dočkáme polojasné oblohy s ranními teplotami kolem nuly, přes den však může v pondělí rtuť teploměru vystoupat až na 12 stupňů, v úterý dokonce na 14.

Také výhled na první dubnové dny je optimistický a slibuje počasí s ojedinělými srážkami a teplotami až k sedmnácti stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám