Hlavní obsah

Jako v dubnu. Teploty budou i nadále připomínat spíše jaro

Novinky, jas

Velmi teplé počasí s teplotami přes deset stupňů Celsia bude pokračovat i v příštích dnech. Ačkoliv je teprve konec ledna, odpolední maxima odkazují spíše k dubnovým hodnotám, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Podle ní u nás panovaly v tomto období takto vysoké teploty naposledy v roce 2002.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve čtvrtek je nejčastěji zataženo a občas se objevuje i déšť. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 9 a 13 stupni.

V pátek by mělo být oblačnosti méně. Převládat bude polojasno či skoro jasno s maximy v rozmezí 9 a 13 stupňů. Ráno se zejména na Vysočině mohou vyskytovat mlhy,” konstatovala Honsová.

Polojasná obloha vydrží rovněž v sobotu. Místy se sice mohou objevit přeháňky, ale mělo by se jednat zejména o horské oblasti. Ráno budou teploty klesat na 6 až 2, odpoledne vystoupají na 6 až 10 stupňů.

Neděle bude zatažená s deštěm či přeháňkami. Ranní minima zůstanou mezi 6 a 2 stupni, přes den se teploty budou pohybovat mezi 7 a 11 stupni.

V pondělí se dočkáme občasného deště a teplot mezi 9 a 13 stupni, v úterý již budou srážky spíše ojedinělé a teploty se sníží na 8 až 12 stupňů. Ranní minima by se po oba dny měla pohybovat mezi 8 a 4 stupni.

Výhled na středu a čtvrtek prozatím hovoří o polojasné obloze s ojedinělými přeháňkami, které by na horách mohly být opět sněhové. Odpolední teploty budou kolísat mezi 4 až 8 stupni, ranní budou klesat na 3 až –1 stupeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám