Hlavní obsah

Jak slaví politici silvestr? Snaží se neusnout a popíjejí slivovici nebo čaj

Novinky, Barbora Zpěváčková

Příchod nového roku plánuje většina politiků slavit s rodinou. Každý z šéfů parlamentních stran, které Novinky oslovily, však silvestra pojímá po svém. Předseda hnutí STAN Petr Gazdík si plánuje v Bílých Karpatech přiťuknout slivovicí. Naopak šéf TOP 09 Jiří Pospíšil nemá oslavy konce roku příliš v lásce.

Foto: Profimedia.cz

Někdo si na Silvestra připije sektem, někdo dokonce slivovicí.

Článek

„Silvestr odpoledne je u nás ve znamení tradičního obecního pochodu na rozhlednu U křížku, kde se sejde půl obce,“ popsal Novinkám šéf Starostů a nezávislých Petr Gazdík, který starostuje slovácké obci Suchá Loz.

„Pak budeme s rodinou a přáteli na chatě v Bílých Karpatech. Připijeme si slivovicí a budu mít tradičně jediné předsevzetí: kéž by nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil,“ uvedl Gazdík.

Předsevzetí Pospíšila? Posílit pozici TOP 09

Žádné velké oslavy neplánuje nový předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. „Nejsem moc slavící typ, konec roku spíše prožívám klidně. Budu doma s rodinou, půjdu si zaplavat do bazénu, ven se psem. O půlnoci si připijeme, ale žádné velké oslavy nebudou,“ nastínil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nový předseda TOP 09 Jiří Pospíšil

A jaké si dává do nového roku předsevzetí? Hlavně posílit pozici TOP 09, která se v říjnových volbách jen tak tak dostala do Sněmovny.

„Stal jsem se předsedou TOP 09, chci udělat maximum, aby topka dosáhla co nejlepších výsledků v komunálních a senátních volbách, aby ten výsledek byl solidní, podařila se spolupráce se Starosty, lidovci. Na tom chci v příštím roce pracovat,“ plánuje Pospíšil.

Babiš si předsevzetí nedává

Premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš si sice předsevzetí dává, ale od doby, co je v politice, je prý neplní. „Nejde mít stejný týdenní režim jako v normálním životě a s každými volbami mám víc práce a méně času,“ postěžoval si. Silvestra bude slavit stejně jako v minulých letech s rodinou a přáteli.

Foto: Novinky

Andrej Babiš

Stejně na tom bude šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Příchod nového roku bude slavit s rodinou a přáteli. „Pokud tedy neusnu s dětmi při uspávání,“ zasmál se Bělobrádek. „Připijeme si sektem,“ dodal s tím, že si žádná předsevzetí nedává.

Foto: Novinky

Pavel Bělobradek

Podobná odpověď přišla i od předsedy ODS Petra Fialy. „Na silvestra budu s rodinou a přáteli, o půlnoci si připijeme nejspíše nějakým sektem. Žádná předsevzetí si do nového roku nikdy nedávám,“ napsal Novinkám v sms zprávě.

Okamura si dá speciální pivo a čaj

Předseda KSČM Vojtěch Filip bude příchod nového roku trávit s rodinou na horách. I lídr hnutí SPD Tomio Okamura se chystá být s rodinou a u přátel. „Připíjíme si symbolicky tím, co mají. U kamaráda bývá obvykle nějaké speciální pivo, jinak piji čaj, protože řídím,” vysvětloval Okamura.

Předsevzetí si do nového roku nedává. „Razím zásadu, že pokud je třeba cokoliv udělat, tak se snažím to dělat hned a nečekat až na nový rok,” řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám