Hlavní obsah

Husté sněžení na Karlovarsku komplikuje dopravu, lidé byli bez proudu

Právo, ČTK, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

V Karlovarském kraji od středečního brzkého rána hustě sněží. Sníh tam poprvé letos na podzim výrazně zkomplikoval dopravu. Na silnicích leží kolem pěti centimetrů čerstvého sněhu. Špatně sjízdné jsou i některé úseky rychlostní silnice R6. Vyplývá to z aktuálních informací Ředitelství silnic a dálnic.

BEZ KOMENTÁŘE: První sníh na KarlovarskuVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Trvalé srážky spojené s tlakovou níží nad Německem přešly po půlnoci v důsledku průběhu teplot z předchozího dne a večera i v nižších polohách Karlovarského kraje a na severozápadě Plzeňska ve sněžení. Při teplotě slabě nad nulou zůstává sníh po intenzivnějším sněžení na povrchu ležet a tvoří se i na vozovkách souvislá pokrývka od 1 do cca 5 cm,” sdělil k situaci Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Problémy mají hlavně kamióny, velmi opatrní musejí být i řidiči, kteří jezdí na letních pneumatikách.

Nákladní vozy brzdí provoz na příjezdu do Karlových Varů u Andělské hory, sníh komplikuje dopravu rovněž na trase z Chebu do Aše. Obezřetní musejí být motoristé na výjezdu z Chomutova na hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána. Podle silničářů leží na silnici sníh a kamióny tam stojí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Sníh v ulicích Jáchymova

„Sněžení bude už se slabší intenzitou pokračovat do ranních hodin. Neočekáváme další pokles teploty a vznik ledových jevů, naakumulovaná vrstva ovšem způsobí v ranních hodinách problémy v dopravě. Dopoledne srážky ustanou a zvolna se oteplí,” informoval ČHMÚ.

Karlovy Vary byly bez proudu

Na některých místech na Karlovarsku museli hasiči odstraňovat stromy a větve, které nevydržely nápor těžkého mokrého sněhu a popadaly na vozovku. Od páté hodiny ráno vyjížděli hasiči v kraji ke třem desítkám událostí v souvislosti se sněžením. U Oloví například odstraňovali spadlý strom, který blokoval průjezd sanitky s pacientem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Sníh v ulicích Božího Daru

V Karlových Varech přes noc napadly zhruba dva centimetry sněhu, teploty se pohybují kolem nuly. Kvůli poruše na vysokém napětí bylo v noci lázeňské město bez proudu. Dodávky se podařilo obnovit zhruba ve čtvrt na šest ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám