Hlavní obsah

Husitská, Vinohradská, Zenklova a magistrála nestačí, Praha rozkope i Koněvovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od úterý začne v Praze oprava Koněvovy ulice na pražském Žižkově. Magistrát ji původně o dva týdny odložil z obav před dopravním kolapsem, který by mohl nastat v důsledku souběhu s dalšími uzavírkami v metropoli. Oprava potrvá do 16. srpna.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

K opravě Husitské se na Žižkově přidá rekonstrukce Koněvovy ulice.

Článek

Původně měla začít rekonstrukce Koněvovy ulice v polovině července. Krátce před plánovaným zahájením magistrát oznámil posun termínu a skutečnost, že se bude ulice opravovat pouze v jednom směru. [celá zpráva]

Konkrétně půjde o úsek Jana Želivského–Buchovcova ve směru z centra.

Objízdná trasa pouze pro osobní automobily povede následovně: Jana Želivského–Jeseniova–Ambrožova–Biskupcova–Buchovcova–Koněvova. Nákladní automobily by měly jet ulicemi Pod Krejcárkem–Novovysočanská–Spojovací.

Dopravu na Žižkově komplikuje oprava Husitské ulice, která potrvá do listopadu. V březnu úplná uzavírka ulice způsobila v Praze 3 dopravní kolaps, nyní je už komunikace částečně průjezdná.

Od úterý se do další fáze posune rovněž oprava vozovky na Jiráskově mostě. Vedle toho pokračují opravy na Vinohradské či v Zenklově ulici a řada dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám