Hlavní obsah

Huml: Prosil jsem policisty, aby byli opatrní

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochranku pro poslankyni Kristýnu Kočí objednal její kolega Stanislav Huml, proto ho také jako objednavatele informovali o svém nálezu, řekl Huml Právu. Oba poslanci byli vyloučeni z klubu Věcí veřejných a Kočí vyloučili i ze strany (Huml nebyl členem VV).

Foto: Milan Malíček, Právo

Stanislav Huml

Článek

"Domluvili jsme se s Kristýnou, že prohlédnou její byt a v neděli byli u mě. Dělali tam totální prohlídku elektronických systémů, nic nenašli. A dnes (v pondělí) dělali prohlídku u Kristýny Kočí a kolem páté hodiny mi volali, že našli u postele ve skříni za obložením opravdu sofistikované odposlouchávací zařízení přes GSM modul. Aktivní," řekl Huml v rozhovoru pro Právo s tím, že okamžitě odjel ke Kočí a zavolal na 158.

Policie si zařízení vzala na prozkoumání. "Moc jsem je prosil, aby rozebírání dělali opatrně, protože SIM karta je do toho vlepená. Z ní lze poznat, kdy bylo zařízení aktivováno, na jaké telefonní číslo se spojovalo, v kolik hodin, jak dlouho trval přenos. Teď už je to na policii," uvedl Huml.

V jakém bytě to bylo? V pražském?

V pražském, ano.

V Salvátorské ulici?

Ano.

Můžete prozradit jméno agentury?

Policie má všechna data od těch lidí, já bych neprozrazoval. Když budete potřebovat ochranu, tak se obraťte na mě. Jsou to profesionálové.

Platíte ochranku Kočí a Jaroslavu Škárkovi vy?

Ne. Zorganizoval jsem to. Paní Kočí si objednala lidi, kterým věřím.

A kdo Kočí ochranku platí?

Kristýna.

Ona si sama platí ochranku?

Ano.

To má asi hodně peněz...

Je někdy lepší si zaplatit ochranku a přežít.

Kočí si platí ochranku, ale ochranka volala vám, když našla štěnici?

Ano. Volali mě, protože to je můj blízký přítel, který má agenturu, a všechny informace dává mě. Já jsem byl ten, kdo ho objednal, a ten, kdo si vzal bezpečnost lidí na starost.

Jak dlouho má Kočí ochranku?

Tři čtyři dny. Škárka ji má od začátku, co přistál z Kazachstánu (tedy od 4. dubna).

Když je majitel agentury váš známý, tak jim oběma dal speciální cenu?

To neřešte. Má standardní cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Bárta má v policii silný vliv, tvrdí Kočí

Bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí se obává o svou bezpečnost. Tvrdí, že je sledována. Na policii se však neobrátila, protože...

Výběr článků

Načítám