Hlavní obsah

Hřib chtěl rázně vyklidit nevěstinec v Holešovicích. Za čtyři dny se ale nic nestalo

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) dal minulý týden ve čtvrtek majitelům pražského nevěstince ShowPark 72 hodin na jeho vyklizení, tedy do soboty. Nicméně do středy se tak nestalo. Teprve v pondělí si zástupci magistrátu přišli prostory prohlédnout, aby zjistili, že prostor je pro ubytování lidí nevhodný. Praha v nich přitom chtěla místo prostitutek ubytovat bezdomovce v karanténě.

Foto: Petr Janiš, Právo

Erotický podnik se v hale č. 18 Pražské tržnice zabydlel v roce 1998.

Článek

„V pondělí proběhla prohlídka prostor, zvažují teď jejich vhodnost. Mají se ozvat, až se rozhodnou,“ napsal Novinkám v SMS ředitel ShowParku Zbyněk Matela. Podle něho je dokonce možné, že nevěstinec v Holešovicích zůstane.

Jak se Praha chystá postupovat, se Novinky snaží zjistit od úterý, zatím ale primátor na dotazy nereagoval.

Ve čtvrtek přitom Hřib napsal rázně na Facebook, že dal nevěstinci 72 hodin na vystěhování. Pokud by majitelé ShowParku nevěstinec do těchto tří dní dobrovolně nevyklidili, měla podle primátora začít prostory vyklízet Praha sama.

Vykliďte prostor. Pirát Hřib chce největší nevěstinec v Praze pro bezdomovce

Domácí

„Nebudou-li uvedené prostory Vaší společností poskytnuty dobrovolně, jsem připraven postupovat podle krizového zákona a poskytnutí prostor Vám uložit,” napsal primátor jednateli ShowParku v dopise.

ShowPark na to reagoval s tím, že objekt není podle nich vhodný pro ubytování, a tak nabízí prostory jiné.

„Vyklízet to úplně dobře technicky nejde, ale jsme připraveni okamžitě poskytnout požadované prostory za účelem nouzového ubytování, a to včetně nezbytné pomoci ze strany našich zaměstnanců a spolupracujících osob,” řekl Novinkám Matela.

Magistrát šel na prohlídku

Praha se snaží dostat ShowPark z objektu tržnice v pražských Holešovicích již několik let. Toto tak mohla být jedna z cest, jak toho v době nouzového stavu docílit. Zdroje z magistrátu Novinkám řekly, že si primátor chce na věci nahnat politické body, ale unáhlil se. Zatím se mu vyklizení nedaří, od soboty, kdy měla uplynout lhůta 72 hodin, již uběhly další čtyři dny a nevěstinec v prostorách pražské tržnice stále je.

Obří pražský nevěstinec hrozil prostitucí v ulicích

Domácí

Místo toho, aby primátor uložil majitelům vyklizení prostoru, jak v dopise psal, přišli si zástupci magistrátu v pondělí místo teprve prohlédnout. „Na místě nebudou učiněny žádné závěry,“ napsala Novinkám v pondělí primátorova poradkyně Martina Vacková.

Přes den v klubu, v noci escort. Novým pravidlům se přizpůsobují i nevěstince

Koronavirus

Magistrát se již několik let snaží nevěstinec ze svého majetku zákonně odstranit. Ale jelikož šlo o slepenec mnoha smluv, právních kliček a závazků, nebylo to lehké. Soudní spor se společností Delta Center, která měla Holešovickou tržnici v nájmu, se městu podařilo vyhrát až letos.

Reklama

Výběr článků

Načítám