Hlavní obsah

Hrad večer pořádá reprezentační ples prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Preaha

Na Pražském hradě se v pátek večer uskuteční reprezentační ples, který pořádá prezident Miloš Zeman s chotí. Výtěžek akce poputuje rovným dílem na prezidentův fond na umoření státního dluhu a na charitativní fond jeho ženy. Účast podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka prozatím potvrdilo 440 pozvaných.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman s chotí Ivanou

Článek

Ovčáček doplnil, že počet účastníků se může ještě zvýšit. Přes čtyři stovky potvrzených hostů podle něj odpovídají zaplněnému Španělskému sálu.

Prezident na úvod večera pronese zdravici, po níž bude následovat kulturní program. Součástí plesu je i tombola, v níž je první cenou pětichodová večeře s prezidentským párem. Další ceny nechtěl Ovčáček ve vysílání České televize specifikovat s tím, že by mělo jít o překvapení pro hosty.

Jejich seznam nebude Hrad zveřejňovat. Prozatím nechce ani odhadovat, jaký bude výtěžek akce. „Nechtěl bych předjímat, zhruba do dvou týdnů bude jasná bilance,” dodal Ovčáček.

Vstupenky na ples stály mezi šesti a osmi tisíci korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám