Hlavní obsah

Horké léto vystřídá vlažné přeháňky až koncem června

Oblačno či zataženo a žádné tropické teploty, tak vypadá předpověď na příští týden. Nejteplejší počasí by mělo přijít až na přelomu června a července.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Nejteplejší počasí by mělo přijít až na přelomu června a července.

Článek

V neděli se dá čekat spíše oblačno až zataženo, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Teploty se dostanou maximálně na 22 °C. Prakticky stejně vypadá i předpověď na pondělí a úterý. Ve středu by se snad mohly teploty vyšplhat na 25 °C, deště se ale stejně nezbavíme.

Jasná obloha nás zřejmě nebude provázet ani ve čtvrtek a v pátek. Denní teploty by ale měly zůstat okolo příjemných 22 až 26 °C.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Období od 13. června do 10. července má být celkově teplotně průměrné. Největší teplo se dá čekat na přelomu června a července, na začátku prázdnin se pravděpodobně ochladí.

Srážky se budou pohybovat v normálu, první týden jich může být o něco více. Půjde hlavně o přeháňky a bouřky, takže budou velké rozdíly mezi jednotlivými kraji ČR.

Dlouhodobá předpověď nemůže určit konkrétní teploty nebo množství srážek pro konkrétní dny. Jde spíše o odhad pravděpodobného vývoje počasí v dané době pro celou ČR, který nevystihuje odlišnosti jednotlivých regionů.

Anketa

Máte rádi tropické léto?
Ano
30,5 %
Ne, spíše vlažné
69,5 %
Celkem hlasovalo 6791 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám