Hlavní obsah

Holešovská výzva chce zažalovat DSSS, poškozuje její jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Aktéři Holešovské výzvy chtějí, aby policie a soudy zareagovaly na fakt, že si Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) nechala zaregistrovat občanské sdružení s názvem Holešovská výzva. Podle deklarace tím ale DSSS poškozuje dobré jméno organizace a parazituje na značce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demonstrace Holešovské výzvy na Václavském náměstí

Článek

"Holešovská výzva v pondělí požádá advokátní kancelář o podání žaloby případně trestního oznámení," uvedlo vedení Holešovské výzvy.

DSSS si nechala občanské sdružení pod názvem výzvy, která v posledních měsících organizovala několik demonstrací proti politikům, zaregistrovat podle informací serveru tyden.cz začátkem dubna. Název zaregistrovalo ministerstvo vnitra.

Mluvčí Holešovské výzvy Jaroslav Petr v České televizi řekl, že výzva nemá se stranou DSSS nic společného a ta jen parazituje na značce. To samé v neděli zopakovali i řečníci na demonstraci na pražském Václavském náměstí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Organizace tvrdí, že název používá, například ve své deklaraci i na svých stránkách, nijak zaregistrovaný ho ale nemá.

Podle nové vzniklého občanského sdružení jsou útoky nemístné. "Holešovská výzva je řádně registrovaným občanským sdružením, které vzniklo na popud mnoha nespokojených občanů. Impulsem k tomuto kroku byla i velká dávka neschopnosti a amatérismu, jak se pan Popelka (reprezentant Holešovské výzvy Slávek Popelka, pozn. red.) a jiní zástupci vyjadřovali v médiích a prezentovali náhledy na změny ve společnosti," sdělil zmocněnec nového sdružení Jiří Štěpánek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám