Hlavní obsah

Hodinové hotely zažívají v Česku renesanci

Právo, Jiří Vavroň, Jan Holý

V hodinových hotelech, dříve často nechvalně proslulých ubytovacích zařízeních, se scházely většinou prostitutky se svými klienty. Dnes jsou to kvalitně vybavená zařízení, kde si dávají, někdy i pravidelně, dostaveníčko milenci všech věkových kategorií. Zájem o ně roste.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každý hřích něco stojí, proto je přitažlivý, říkalo se kdysi. Ceny na hodinu pobytu se dnes pohybují kolem 500 korun, tři hodiny přijdou na 700 až 800 korun. Víkendový pobyt je dražší, přijde až na dva tisíce.

Majitelé hodinových hotelů potvrzují, že klientela je široká a může být pro nezasvěceného i překvapivá. Jsou to například studenti, kteří si nemohou vzít svou dívku na kolej či do bytu rodičů. Spolupracovníci, kolegyně a kolegové z práce, utajení milenci, kdy jeden či oba jsou většinou zadaní.

Mezi klienty jsou ale i senioři, kteří si dávají jednou či několikrát do roka rande se svými bývalými či prvními láskami. Výjimkou mezi hosty nejsou ani regulérní partneři, řádně sezdaní manželé, kteří potřebují mít nějakou dobu jen pro sebe, bez pozornosti dětí či tchyně, u které společně bydlí.

Na hraně zákona

Největší obsazenost hodinových hotelů je v pracovní dny od oběda do čtvrté hodiny odpolední. Páry chodí i ráno před prací. Dobu vysoké obsazenosti pak překvapivě představuje období předvánočních nákupů. Naopak nejslabší je to o letních prázdninách, kdy hotel snadno nahradí deka v lese nebo prázdný byt kolegy.

Zmíněné hotely se na svých webových stránkách zaklínají tím, že neposkytují služby prostitutkám. Při osobním kontaktu ale majitelé přiznávají, že není možné se této klientele úplně vyhnout. Nejedná se však v žádném případě o pravidelné návštěvníky. Prostitutky nemají dlouhodobě pronajaté pokoje.

Většina hodinových hotelů se skutečně prostitutkám brání, protože snižují zájem běžné milenecké klientely. Prostituce v Česku sice trestná není, mohlo by ale jít o přestupek. Avšak osoba, která ji zprostředkovává nebo na ní jakkoli finančně parazituje, se dopouští trestného činu kuplířství.

„Pokud někdo pronajímá prostory s vědomím, že nájemce si je pronajal k tomu, aby v nich provozoval prostituci, je trestně odpovědný za trestný čin kuplířství podle § 189 trestního zákoníku, spáchaný formou kořistění z prostituce,“ potvrdil Právu pražský advokát Vítězslav Květenský.

Podmínkou je diskrétnost

Aby měl hodinový hotel úspěch, musí dbát na čistotu a diskrétnost. Vysoce profesionální musí být i obsluhující personál. Především se nesmí na nic ptát a musí chápat i delikátnost situace. Diskrétní musí být rovněž forma objednání, většinou formou SMS zpráv po výběru pokoje na příslušných webových stránkách, bez udání jmen, adres či rezervačních poplatků. Je možné používat i přezdívky.

Majitelé těchto zařízení se shodují, že opravdu rozeznají lidi, kteří chtějí mít jen pro sebe intimní chvilku, od profesionálních prostitutek. Proto také hodinové hotely většinou neinzerují na porno stránkách a erotických seznamkách, ale formou vyhledávačů a diskrétních webových stránek.

Reklama

Výběr článků

Načítám