Hlavní obsah

Havel v noci dobře spal, jeho stav se zlepšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdravotní stav exprezidenta Václava Havla se mírně zlepšil, stále však zůstává vážný. Havel v noci dobře spal, informovala dopoledne mluvčí Fakultní nemocnice Motol Eva Jurinová. Havel se léčí v nemocnici se zánětem plic.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Havel

Článek

Další informace o Havlově zdravotním stavu vydá konzilium odpoledne.

"Noc byla poměrně klidná, pan prezident spal dobře. Dá se říci, že jeho stav se mírně zlepšil, nicméně je stále vážný a nadále vyžaduje intenzivní péči na klinice anesteziologie a resuscitace," uvedla mluvčí.

Dvaasedmdesátiletý Havel se v motolské nemocnici minulé pondělí podrobil operaci, při níž mu lékaři odstranili zánětlivé ložisko z krku. Pooperační stav zkomplikovalo zahlenění části pravého plicního laloku, v pátek se zánět rozšířil i na levou plíci, čehož se lékaři obávali.

V sobotu se bývalému prezidentovi ucpal lalok pravé plíce. Intenzivní rehabilitace ale problém odstranila. Těžkosti se v pondělí ráno opakovaly - tentokrát se částečně uzavřel dolní lalok v pravé plíci. Stav se zlepšil po intenzivní rehabilitaci a inhalaci, pomohla i změna antibiotik.

Na jednotce intenzivní péče zůstane exprezident ještě nejméně týden až deset dní. Záleží i na vývoji jeho zdravotního stavu, kdy se bude moci přestěhovat do prezidentského apartmá. Tam by kromě nemocničního pokoje měl k dispozici také pracovnu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám