Hlavní obsah

Havárie ve Studénce zkomplikovala cestu vládě, musela z vlaku přesedat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Srážka vlaku s kamiónem, která ve středu zastavila provoz na trati u Studénky, zkomplikovala situaci i ministrům, kteří mířili na výjezdní zasedání kabinetu do Ostravy. Většina kabinetu cestovala na jednání pendolinem, ministr financí Andrej Babiš (ANO) vyrazil v předstihu RegioJetem. Problémy ale měli všichni.

Foto: Drážní inspekce

Srážka pendolina s kamiónem

Článek

„Vystoupím v Hranici, dál to nejede,” napsal Právu Babiš s tím, že pro něj dorazí řidič z Dezy a dopraví ho na plánovanou schůzku s vlastníky brownfieldů, kterou pořádá ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

V Hranicích bude mít přestupní stanici i zbytek Sobotkova kabinetu, pro který tam dojede autobus z Ostravy. Babiš na něj však čekat nebude. „Chci stihnout to jednání, proto jsem vyrazil dřív,” objasnil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Karel Čapek, ČTK

Vláda cestovala pendolinem na výjezdní zasedání v Ostravě. Na snímku zleva ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a premiér Bohuslav Sobotka.

Sobotka se s několika dalšími ministry nejdříve vypraví na místo tragické nehody, až potom dojede na jednání vlády do moravskoslezské metropole.

Řidiče nechápu, podivil se Jurečka

Ministři na sociálních sítích vyjadřují účast pozůstalým a někteří jako šéf resortu zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) komentují i okolnosti nehody.

„Nepochopím, proč když už tam ten řidič neoprávněně vjede, proč nevyveze tu dřevěnou závoru a s autem z přejezdu nezmizí... místo toho uteče,” podivil se na Twitteru.

Foto: Drážní inspekce

Pendolino se srazilo s kamiónem

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám