Hlavní obsah

Haška nepozvali na jednání o církvích, ministr se za to omluvil

Právo, Jiří Ovčáček

Ministr kultury Jiří Besser (TOP O9) v polovině května oznámil, že na jednání o církevních restitucích přizve také šéfa Asociace krajů ČR Michala Haška (ČSSD). Na pondělní rokování vládní komise o vyrovnání státu s církvemi ovšem nakonec žádná pozvánka šéfovi hejtmanů nepřišla. Besser se za to Haškovi omluvil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hašek (ČSSD)

Článek

„Ministerstvo kultury, ač avizovalo mé pozvání jako šéfa Asociace krajů ČR v roli pozorovatele na jednání vládní komise a církví, mne na dnešek nepozvalo a neobdržel jsem žádné podklady ani informace o obsahu dnešní schůzky. Ministr Besser se mi za pochybení svého úřadu omluvil,“ sdělil v pondělí Hašek Právu s tím, že tedy nemůže vládní návrh komentovat, protože nezná, stejně jako veřejnost a celá opozice, jeho obsah.

Hašek už je členem pracovního týmu Lidového domu, který má připravit pozici oranžových k problému vyrovnání státu s církvemi. V pracovní skupině jsou také stínoví ministři spravedlnosti Jiří Dienstbier, financí Jan Mládek a kultury Vítězslav Jandák.

„Má připravit, zesumarizovat názory soc. dem. na problematiku církví a jejich majetkových poměrů ve vazbě na majetek, který je dnes spravován státem, připravit pozici soc. dem. pro tuto oblast, jak bychom navrhovali tento problém řešit,“ řekl v polovině května Dienstbier na dotaz Práva, co je úkolem týmu ČSSD k církvím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám