Hlavní obsah

Hasiči v Opočínku začínají rozvážet zdravotní materiál z Číny

– Opočínek

V policejním skladu v Opočínku na Pardubicku připravují hasiči rozvoz ochranných pomůcek proti šíření nového typu koronaviru, které krátce před půlnocí přivezl na letiště v Pardubicích z Číny velkokapacitní letoun Ruslan. Vykládka 106 tun respirátorů, roušek, ochranných obleků, brýlí a rychlotestů trvala zhruba tři hodiny.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vojáci na pardubickém letišti vykládají z letounu An-124 Ruslan zdravotnický materiál na ochranu proti koronaviru.

Článek

„Poslední auto dorazilo do skladu v Opočínku mezi třetí a čtvrtou ráno, teď se připravuje distribuce,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Ze skladu hasiči ochranné pomůcky rozvezou do jednotlivých krajů, hejtmani pak podle svých seznamů zásilku přerozdělí. Nově budou zásobovat i páteřní síť nemocnic a záchranky.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Z dodávky půjde ministerstvu zdravotnictví 2,3 milionu roušek fakultní nemocnice. Ty bude rozvážet armáda ze skladu v Sedlčanech. Celkem 2,9 milionu roušek získaly kraje. Kromě roušek přivezl Ruslan dva miliony respirátorů nižších tříd, 200.000 rychlotestů, 120.000 ochranných obleků a 80.000 brýlí.

Zásilky z Číny dorazily: 2 miliony respirátorů, 12 milionů roušek

Koronavirus

Dalších sedm milionů roušek po půlnoci dopravilo na letiště v Praze letadlo společnosti China Eastern. I ty budou hasiči rozvážet z Opočínku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Z policejního skladu v pardubické části Opočínek začali 22. března 2020 hasiči rozvážet zdravotnický materiál dopravený letecky z Číny.

 

Reklama

Výběr článků

Načítám