Hlavní obsah

Hasiči na Zlínsku likvidovali padlé stromy a vytahovali auta z příkopů

Právo, mhr

K celkem 86 událostem museli vyjet od nedělního rána do pondělního dopoledne hasiči ve Zlínském kraji. Zaměstnala je hlavně sněhová kalamita. Nejvíce zásahů bylo evidováno na Zlínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Často museli hasiči ve Zlínském kraji vyjet také k havarovaným vozidlům.

Článek

„Hasiči tu zasahovali v 41 případech, 27 událostí řešili na Vsetínsku a 11 na Kroměřížsku. Nejmenší počet výjezdů - sedm - byl evidován na Uherskohradišťsku,“ řekl Právu v pondělí krátce po desáté hodině dopoledne mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová kalamita na ZlínskuVideo: Novinky

Nejčastěji - osmašedesátkrát - podle něj hasiči odstraňovali padlé stromy nebo větve na komunikace, veřejná prostranství, elektrické vedení a v ojedinělých případech i na vozidla a objekty. Právě kvůli popadaným stromům byla v neděli pozdě večer uzavřena silnice poblíž Karlovic ve směru na Lhotou u Zlína.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nejvíce hasiče zaměstnaly pod tíhou sněhu popadané stromy a větve.

Jednotky hasičů zasahovaly také u 12 dopravních nehod. Ve většině případů se jednalo o vyproštění vozidel z příkopů nebo blokujících průjezdnost komunikací.

„I když intenzita výjezdů jak profesionálních, tak dobrovolných jednotek hasičů v nočních a ranních hodinách polevila, situace v kraji se v důsledku včerejšího intenzivního sněžení ještě zcela nezklidnila,“ dodal Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám