Hlavní obsah

Harmonii medical hrozí konkurz

OSTRAVA

Na cestovní kancelář Harmonie medical z Háje ve Slezsku byl podán návrh na konkurz. "V nejbližší době se rozhodne, zda bude konkurz prohlášen," řekla ČTK pracovnice Krajského obchodního soudu v Ostravě. Opavští policisté evidují také 171 trestních oznámení, která na cestovní kancelář či její majitelku Hanu Vítečkovou podali poškození klienti.

Článek

Severomoravská cestovní kancelář nechala v červenci v Chorvatsku bez zaplaceného ubytování 300 klientů, s jejich přepravou zpět do vlasti musely pomoci jiné cestovní kanceláře a konzulát. Vyšetřovateli denně přicházejí trestní oznámení z celé České republiky. Podávají je nejen klienti, které majitelka bez pomoci nechala v Chorvatsku, ale také zákazníci, kteří měli zaplacenu dovolenou a vůbec neodcestovali.

Opavský policejní mluvčí René Černohorský řekl, že celý případ je velmi složitý. "Ve věci budou vyslechnuti i zástupci různých institucí. S největší pravděpodobností se bude prověřovat a prošetřovat i na chorvatské straně, a to různé majetky, závazky, pohledávky, dohody, doklady společnosti a společná jednání," podotkl Černohorský.

Žádné obvinění zatím nepadlo

Dodal, že zatím nelze konstatovat, zda se majitelka cestovní kanceláře vůbec dopustila nějakého trestného činu. V celém případu tak dosud nepadlo žádné obvinění. Vítečková je v kontaktu s policejním radou, kterému musela předložit také účetnictví své cestovní kanceláře.

Policie předpokládá, že trestní oznámení podá ještě řada poškozených klientů. Ti se mohou obrátit na kterékoli policejní oddělení v republice. Trestní oznámení by však měli podat co nejdříve tak, aby mohl být celý případ prošetřen a předán státnímu zástupci. V trestním oznámení by lidé měli uvést hlavně podstatu svého poškození a vyčíslit způsobenou finanční ztrátu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám