Hlavní obsah

Hamáček upřednostnil řešení problémů vlády a strany před pracovní cestou do Londýna

Novinky, zpe

Ministr vnitra Jan Hamáček kvůli současné situaci v Česku, problémům vlády a jednáním jeho ČSSD, zrušil svoji úterní cestu do Londýna. Britská strana prý situaci chápe. Hamáček měl jednat s britským ministrem vnitra Sajidem Javidem.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček

Článek

Hamáček měl do Londýna odletět v úterý ráno a zůstat ve Velké Británii celý den. Cestu ale zrušil, uvedla ČT. Novinkám to potvrdil sám ministr.

„Situace je vážná. Ač nerad, v tuto chvíli si nemohu dovolit odcestovat do zahraničí. Aktuálně musíme řešit situaci doma,“ napsal Hamáček Novinkám v SMS zprávě. Dodal, že britská strana byla o změně programu informována již v neděli a situaci chápe.

V úterý od rána jedná vláda, Hamáček by tak zasedání nestihl. Ve středu bude jednat předsednictvo a poslanecký klub soc. dem.

Hlasování o nedůvěře bude v pátek

Vládu ve Sněmovně čeká hlasování o nedůvěře kvůli aktuální kauze ohledně Čapího hnízda a údajného únosu syna premiéra Andreje Babiše. Šéf dolní komory Radek Vondráček (ANO) svolal schůzi podle očekávání na pátek na devět hodin ráno.

Pro nedůvěru vládě chce zvednout ruce šest opozičních stran – ODS, Piráti, SPD, lidovci, TOP 09 a hnutí STAN. Dohromady ale mají 92 hlasů. Pro vyslovení nedůvěry vládě je potřeba většina poslanců, tedy 101. Bude tak záležet především na hlasech ČSSD a komunistů.

Výběr článků

Načítám