Hlavní obsah

Hamáček oznámí jméno policejního prezidenta v pátek

• Aktualizováno

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek svolali na čtvrteční dopoledne tiskový briefing k bezpečnostním opatřením o vánočních svátcích. Uvedli, že během nich budou v ulicích navíc stovky policistů. Ministr také uvedl, že v pátek oznámí jméno nového policejního prezidenta.

Záznam: Briefing ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a náměstka policejního prezidenta Martina Vondráška Video: ČTK

 
Článek

Po odchodu Tomáše Tuhého z postu policejního prezidenta je vedením sboru dočasně pověřen Martin Vondrášek.

Ministr Hamáček na čtvrteční tiskové konferenci uvedl, že jméno policejního prezidenta by měl oznámit v pátek poté, co se seznámí se závěry výběrové komise.

Do výběrového řízení se přihlásili ředitel pardubické krajské policie Jan Švejdar a ředitel ústecké krajské policie Jaromír Kníže, kteří ve středu představili ministerské komisi své koncepce.

Tomáš Tuhý skončil ve funkci šéfa policie na základě vlastního rozhodnutí k 31. říjnu 2018. Mandát mu měl vypršet v dubnu příštího roku. Od středy je velvyslancem České republiky na Slovensku. [celá zpráva]

Bezpečnost o Vánocích bude posílena 

Hamáček na brífingu mluvil i o bezpečnosti během vánočních svátků - od 1. prosince do 9. ledna se zvýší bezpečnostní opatření. V ulicích budou stovky policistů navíc oproti běžnému stavu.

„Policie je na Vánoce připravená,” uvedl Hamáček. Bude podle něj připravená pyrotechnická služba i letecká služba. Zvýšená bezpečnostní opatření se budou týkat vánočních trhů, koncertů, letišť, nádraží i metra a nebudou se vztahovat jen na Prahu.

„V současné době policie ani bezpečnostní služba neidentifikují žádnou hrozbu a jde o preventivní charakter,” dodal Hamáček.

„Budete potkávat více policistů v ulicích. Policisty s dlouhými zbraněmi. Budeme se soustředit na zákazy typu zákaz vjezdu nákladních vozidel,” doplnil Hamáčka policejní náměstek Martin Vondrášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám