Hlavní obsah

Gross se na Vysočině setkal se Zemanem

Právo, Alexandr Mitrofanov
PRAHA

Po dlouhých měsících vzájemného napětí mezi Stanislavem Grossem a Milošem Zemanem, které živil především Zeman svou kritikou Grossova výkonu jako druhého muže soc. dem. a vlády, a poté, co Zeman opakovaně vyzval ke Grossovu odchodu z funkcí ve straně i vládě, se oba politici v sobotu setkali u Zemana v Novém Veselí na Vysočině.

Foto: plakát k akci

plakát k akci

Článek

Právu to potvrdil Gross s tím, že setkání na jeho žádost zprostředkoval někdejší vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu v Zemanově vládě Miroslav Grégr, který se schůzky rovněž zúčastnil.

"Miloš Zeman mi řekl, že již necítí potřebu se nějak veřejně vyjadřovat k situaci, což si myslím, že je z jeho strany důkaz toho, že se skutečně snaží pomoci ČSSD," uvedl Gross.

V komunikaci budou pokračovat

Podle něj se s expremiérem dohodli, že v komunikaci budou pokračovat. "To ale neznamená, že máme shodné názory na to, jak zajistit, že i v budoucnu bude soc. dem. hrát tu roli, která jí přísluší. Tam samozřejmě nějaké rozdíly mohou zůstávat, ale debata na mě udělala dobrý dojem." dodal Gross pro Právo.

Soc. demokraté schůzku svých výrazných politiků vesměs uvítali. Šéf ústecké krajské ČSSD Jaroslav Foldyna Právu řekl: "Jsem rád, protože se domnívám, že to soc. dem. opravdu stmeluje. Stanislav Gross plní, co řekl - že chce sjednotit ČSSD. Soc. dem. je v plné zbroji, a pan Topolánek se svými očekáváními skončí opět za námi."

Reklama

Výběr článků

Načítám