Hlavní obsah

Foukat bude i ve čtvrtek, hory zasype sníh

• Aktualizováno

Meteorologové ve středu rozšířili a prodloužili výstrahu před silným větrem, který bude foukat i ve čtvrtek. V nárazech může podle varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Živě: Sněhové zpravodajství 13.3. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Ve středu budou v západní polovině Čech místy dosahovat nárazy větru 55 až 70 kilometrů v hodině. Během večera vítr částečně zeslábne,“ popsali meteorologové vývoj nejbližších hodin.

Zesilovat začne vítr ve druhé polovině noci ze středy na čtvrtek, a to nejprve na západě republiky a později i na severovýchodě. Místy se opět mohou vyskytnout nárazy 55 až 70 kilometrů v hodině.

Varování platí pro Prahu, Středočeský, Ústecký, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský do středečních 18 a následně od čtvrtečních 4 hodin. Na Vysočině začne foukat v noci na čtvrtek, v Olomouckém a Moravskoslezském kraji od čtvrtečních 18 hodin. Platnost všech výstrah je prozatím do čtvrteční půlnoci.

Hory zasype sníh

Vedle toho meteorologové ve čtvrtek očekávají na horách další sněhovou nadílku. „I vlivem návětří může zejména na českých horách napadnout až 30 centimetrů sněhu,“ uvedl ČHMÚ.

Sněžit by mělo v polohách nad 800 metrů nad mořem, v nižších polohách se bude jednat o srážky smíšené či dešťové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám