Hlavní obsah

Fotopast pořídila další snímek šelmy potulující se v lesích na Jablonecku

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámá kočkovitá šelma je zpět v Jablonci nad Nisou. Zachytila ji fotopast libereckého mysliveckého sdružení v Lukášově ve čtvrtek časně ráno. Myslivci předali informaci policii ve čtvrtek odpoledne.

Foto: Magistrát Jablonec nad Nisou

Neznámá šelma zachycená fotopastí myslivců.

Článek

Fotopast mysliveckého sdružení Harcov, umístěná v lesním porostu v Lukášově, zachytila ve čtvrtek ve 4 hodiny ráno siluetu kočkovité šelmy.

„Hospodář mysliveckého spolku uvedl, že fotka byla pořízena v místě, kde mají založenou krmnou kukuřici pro zvěř a fotopast,“ oznámil vedoucí jablonecké policie Pavel Lang s tím, že fotopast zachytila větší kočkovitou šelmu. S ohledem na informace v médiích vše sdružení nejprve oznámilo libereckému magistrátu. Teprve poté se informace dostaly na policii.

Na Jablonecku pobíhá divoká šelma, nechoďte na houby, varuje radnice

Krimi

Kriminalistický technik porovnal fotografii s maketou zvířat a měřítkem v místě, kde byla kočka naposledy spatřena, a výsledky potvrdily, že jde velmi pravděpodobně o stejné zvíře, po kterém se už několik dní v okolí Jablonce pátrá a které bylo počátkem týdne viděno v okolí Kořenova.

„Platí proto stále stejná opatření a výzva k maximální opatrnosti v lese. Nevenčete psy na volno, nechoďte raději na houby a nepouštějte děti samotné do lesa na Prosečském hřebenu a okolí. Pokud zvíře potkáte, neotáčejte se k němu zády, pomalu ustupujte vzad,“ varuje vedoucí oddělení krizového řízení jabloneckého magistrátu Vratislav Pavlín.

Policejní složky i myslivci stále po kočce pátrají, k jejímu odchycení jsou připravení dva zvěrolékaři s narkotizačními puškami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám