Hlavní obsah

Finanční správa zkontroluje 1500 firem a osob kvůli korunovým dluhopisům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční správa kvůli kauze tzv. korunových dluhopisů prověřuje 1526 firem a osob. Dosud provedla 757 místních šetření, získala 34 dodatečných daňových přiznání a podala 25 trestních oznámení. Vyplývá to z analýzy ministerstva financí.

Foto: Petr Horník, Právo

Generální ředitel Finanční správy Martin Janeček

Článek

Ze zprávy dále vyplývá, že správa zatím ukončila 17 kontrol u 13 firem. „Důvodem nízkého počtu ukončených daňových kontrol je ve většině případů krátký časový úsek od jejich zahájení a složitost prověřované problematiky," uvádí materiál.

Kvůli kauze korunových dluhopisů premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v květnu odvolal z funkce tehdejšího ministra financí Andreje Babiše (ANO). Ten korunové dluhopisy v minulosti koupil v objemu téměř 1,5 miliardy Kč od společnosti Agrofert, kterou vlastnil. Vzhledem k podmínkám v zákoně nepodléhal úrokový výnos těchto dluhopisů zdanění. Na Babiše bylo i podáno trestní oznámení kvůli možnému krácení daně.

Reklama

Výběr článků

Načítám