Hlavní obsah

Fico ve středu přijede do Česka, první cestu zhatila operace srdce

Novinky, jas

Do České republiky ve středu přijede v rámci první oficiální zahraniční cesty po svém znovujmenování slovenský premiér Robert Fico. Původně měl dorazit již v polovině dubna, ale návštěva musela být zrušena kvůli neplánované operaci srdce.

Foto: David W Cerny, Reuters

Robert Fico

Článek

Fico bude jednat s českým protějškem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) především o červnovém zasedání Evropské rady, ale též o přípravách blížícího se výročí 100 let od založení samostatného československého státu. Na pořadu bude rovněž agenda Visegrádské skupiny, kterou od července povede po ČR Polsko.

„Jsem velmi rád, že se slovenský předseda vlády Robert Fico zotavil a zdravotní stav mu umožňuje přijet na návštěvu do Prahy. Zároveň jsem potěšen, že slovenský premiér drží zavedenou tradici a jeho první zahraniční cesta po jmenování směřuje do České republiky,” uvedl premiér Sobotka.

Fico byl v polovině dubna hospitalizován v bratislavském ústavu srdečních a cévních chorob. Podle slovenských médií měl lehký infarkt a lékaři mu udělali bypass. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

Ficova strana Směr-sociální demokracie zvítězila v březnových volbách. Koalici vytvořila se SNS, slovensko-maďarskou stranou Most-Híd a stranou Síť. Důvěru kabinet získal koncem dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám