Hlavní obsah

Fanoušci mohli znovu na fotbal, radovali se jen někteří

Právo, tom, hon, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O právě uplynulém víkendu měli fanoušci, byť v omezeném počtu, opět šanci podívat se po téměř sedmi měsících přímo v hledišti na ligový fotbal. Do ochozů se ale příliš nehrnuli. Ostravský Baník hostil v sobotu Zbrojovku a utkání sledovalo na stadionu 617 diváků. Pro 3800 platných permanentkářů Baníku bylo přitom k dispozici přibližně 1300 míst.

Foto: Právo

Po téměř sedmi měsících dostali fotbaloví fanoušci možnost podívat se na zápas přímo z hlediště.

Článek

„Spravedlivé řešení, které by uspokojilo všechny naše fanoušky, ve stávající situaci ne­existuje. Vnímáme, že nezanedbatelná část fanoušků za těchto okolností na stadion ze solidarity zatím nechce,“ uvedl mluvčí FC Baník Ostrava Marek Lorenc.

„Může se ale svého vstupu na utkání vzdát ve prospěch personálu ostravských zdravotnických zařízení, hráčů z Akademie FCB, potažmo dalších permanentkářů, kteří na stadion jít chtějí,“ dodal.

Jedním z fanoušků v hledišti byl 48letý Pavel, majitel permanentky na celou sezonu. „Všechno proběhlo naprosto bez problémů, jak rezervace po internetu, tak i vstup na stadion, kde jsem se musel prokázat negativním covid testem,“ řekl s tím, že po mnoha měsících tak mohl konečně zažít fotbalovou atmosféru, která je přes televizní obrazovku nepřenosná.

Diváci na fotbale nejsou rozvolnění, řekl Arenberger

Domácí

Na sociálních sítích přitom opatření vzbudila vlnu nevole a řada fanoušků odmítla na fotbal přijít už jen z principu, protože s opatřeními nesouhlasí a vyjadřují také solidaritu s dětmi, které nemůžou chodit do školy.

V Opavě mohli v neděli na utkání s Bohemians 1905 pustit na stadion až 750 diváků z řad držitelů permanentek, možnosti využilo zhruba 350. „Samozřejmě nás zajímalo, proč neprojevilo zájem více lidí. Nejčastější odpovědí bylo, že je odradila nutnost absolvovat test a také to, že informaci o možnosti jít znovu na fotbal dostali pozdě. Ve středu už měli jiné plány na víkend,“ řekl ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan.

Školy nejsou pro vládu priorita, fotbal dostal přednost

Domácí

Trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček situaci komentoval slovy: „Jako profesionální fotbalový trenér jsem nadšený, že na fotbal můžou diváci. Jako rodič a normální člověk jsem úplně znechucený, že v dnešní době, kdy nemůžou děti chodit do školy, kdy normální lidi padají na hubu a nemůžou pracovat, tak vláda udělá takové kroky, pro mě úplně skandální. Vůbec to nechápu.“

„Perfektní“

Odlišný pohled měl asistent trenéra Slovácka Josef Mucha po utkání s Mladou Boleslaví, které v Uherském Hradišti sledovalo 705 příznivců. „Bylo to perfektní, fandy jsme vnímali. Věřím, že diváci budou na tribuně přibývat,“ řekl Mucha.

Okolí vršovického Edenu dominovaly v neděli červenobílé šály, bundy, dresy už několik hodin před výkopem večerního šlágru mezi Slavií a Plzní, v němž šlo o ligový titul.

Fanoušci mohou na fotbal, souhlasilo ministerstvo. Do ochozů se vrátí už o víkendu

Domácí

Slavia před utkáním oznámila, že se budou veškerá opatření „striktně dodržovat“. I kdyby zisk titulu potvrdila, což se také stalo, neměly se konat žádné oslavy. „Ani na stadionu, ani před ním. Hygienické povolení neumožňuje společné fandění ani případné oslavy před stadionem. Za žádných okolností navíc není možné vstupovat na hrací plochu,“ apeloval klub.

„Vbíhat na hřiště se nechystám. Nevadí mi respirátor, ani test. Hlavně že tu mohu být, když se hraje o titul,“ liboval si mladý příznivec Slavie Šimon.

„Na fotbal sem chodím dvacet let a teď jsem tu od září poprvé. Zvláštní pocit,“ řekl Právu Karel z nedaleké pražské Michle v červenobílé čepici. „Je ale divné, že studenti středních a vysokých škol musejí ještě sedět doma, když epidemie ustupuje,“ podotkla Karlova přítelkyně Kateřina.

Reklama

Výběr článků

Načítám