Hlavní obsah

Falešný Kavanův asistent Kohout jde do politiky

– PRAHA

Falešný asistent poslance ČSSD Jana Kavana Lukáš Kohout zakládá pravicovou stranu s názvem Směr a v červnových volbách do Sněmovny se chce ucházet o voličskou přízeň.

Článek

Kohout proslul tím, že na náklady Sněmovny cestoval po celém světě. V pátek odeslal na ministerstvo vnitra žádost o zaregistrování nové strany a také její stanovy. "Chci v těchto volbách přesáhnout pětiprocentní hranici a usídlit se na Malostranské," prohlásil Kohout.

Vyučenému kuchaři loni v září prvoinstanční soud vyměřil dvouletý podmíněný trest vězení s odkladem na zkušební dobu pěti let. [celá zpráva] Potrestal ho tak za to, že v roce 2002 objednával jako údajný asistent poslance Jana Kavana lety do zahraničí. Se svými přáteli tak navštívil Thajsko, Maledivy nebo Jihoafrickou republiku. Na jeho podvody se přišlo, až když se pokoušel letět na Srí Lanku. Letadlo ale nedostalo povolení k přeletu nad Indií, přistálo na Kypru a poté, co se falešný let odhalil, se vrátilo do Prahy.

Kromě asistentů politiků se Kohout vydávat například i za mluvčího předloňské technoparty CzechTek.

Kohout bude podle svých slov volebním lídrem na kandidátce v Praze, vymyšlené má i volební heslo strany. "My už svůj směr máme, lepší směr vám přichystáme," oznámil. Ve volební kampani se strana chystá zaměřit na lidi do 25 let. V programu slibuje legalizaci marihuany.

Reklama

Související témata:

Související články

Falešný asistent politiků stanul před soudem

V úterý začal u Obvodního soudu pro Prahu 1 dlouho očekávaný proces s Lukášem Kohoutem - mladíkem, který dokázal rafinovaně předstírat, že se zná s politiky...

Výběr článků

Načítám